کاهش استرس در کودکان، چه راه هایی دارد؟

اغلب والدین دوران کودکی را دوران بی خیالی و آسودگی فرزند خود می دانند. اما بهتر است بدانید که کودکان نیز مثل ما گاهی دچار استرس می شوند‌، بنابراین والدین باید راه های مقابله با استرس کودکان را یاد بگیرند تا بتوانند به فرزند خود کمک کنند.
گاهی مسائلی مثل مدرسه و زندگی اجتماعی استرس هایی را به فرزند شما وارد می کند که باعث نگرانی وی می شوند. شما به عنوان والدین نمی توانید از کودک خود در برابر استرس محافظت کنید. اما می توانید راه های سالم برای مقابله با استرس کودکان را یاد بگیرید و به آنها در حل مشکلات شان کمک کنید.
کودکان هم به طرق سالم و هم نا سالم با استرس مقابله می کنند و هر چند ممکن است به هیچ وجه در مورد مشکلات خود با شما حرف نزنند، اما مسلما از والدین خود توقع دارند تا به آنها در حل مشکلاتشان کمک نمایند.اما اکثر والدین از راه های مقابله با استرس کودکان آگاه نیستید.

 

راه هایی برای مقابله با استرس کودکان
برای مقابله با استرس کودکان به آنها توجه کنید
هر وقت به مسائل آزار دهنده کودک خود توجه می کنید، بهتر است توجهتان به شکل کلامی باشد تا وی متوجه آن شود. اگر می توانید، احساسی را که فکر می کنید کودک شما دارد، بلند بیان کنید. به عنوان مثال به او بگویید: به نظر می رسد امروز چیزی در زمین بازی باعث ناراحتی ات شده باشد. البته توجه داشته باشید لحنتان طوری نباشد که به کودک بر بخورد.
به حرف های کودک خود گوش دهید
از فرزند خود بخواهید آنچه باعث ناراحتی اش می شود را به شما بگوید. با دقت و با آرامش، با علاقه و صبر به حرف فرزند خود گوش دهید. از قضاوت های زود هنگام، سرزنش، سخنرانی یا حرف زدن در مورد اینکه اگر شما جای او بودید چه کاری انجام می دادید، خودداری کنید. مسئله اصلی این است که به نگرانی ها و احساسات فرزند خود گوش دهید.
به طور خلاصه در مورد احساسات فرزند خود نظر دهید
برای مثال به فرزند خود بگویید: « این موضوع باید ناراحت کننده باشد. تعجبی ندارد که وقتی بچه ها تو را به بازی راه ندادند ناراحت شده باشی ،یا بگویید می دانم این قضیه نا عادلانه بوده. انجام این کار نشان می دهد که شما احساسات فرزند خود را درک می کنید و حس درک شدن و مورد توجه قرار گرفتن به فرزند شما کمک می کند تا حس حمایت شدن از سوی شما را داشته باشد، این احساس در مواقعی که کودک دچار استرس شده می تواند بسیار کمک کننده باشد.
نام احساساتش را به او یاد بدهید
بعضی از کودکان کم سن هنوز کلمه مناسب برای احساسات خود را بلد نیستند. اگر فرزند شما عصبی و نا امید به نظر می رسد، از این کلمات استفاده کنید تا وی کلمات مناسب برای بیان احساساتش را یاد بگیرد. بیان احساسات در قالب کلمات به فرزند شما در برقراری ارتباط با شما و همچنین افزایش دانش احساسی وی کمک می کند. کودکانی که توانایی بیان احساسات خود را دارند کمتر در شرایط بد احساسی قرار می گیرند.
حال و هوای فرزند خود را تغییر دهید
گاهی صحبت کردن، گوش دادن و درک احساسات کودک برای کمک به فرزندان شما در مقابله با استرس کار راحتی است. آنچه باید پس از کار های ذکر شده انجام دهیم این است که موضوع را عوض کنیم و به سمت مثبت تر و آرامش بخش تر ساختن محیط حرکت کنیم. به یاد داشته باشید که به هر موضوع و مشکلی باید به مقدار لازم توجه کرد.
تا جاییکه می توانید از ایجاد استرس جلوگیری کنید، اگر موقعیت ها و شرایط خاصی باعث استرس فرزند شما می شوند، به دنبال راه هایی برای تغییر شرایط باشید. برای مثال اگر فعالیت های زیاد بعد از مدرسه دائما باعث ایجاد استرس در مورد تکالیف می شود، گاهی محدود کردن فعالیت ها برای داشتن وقت و انرژی کافی برای انجام تکالیفش ضروری است.
در کنار کودک باشید
کودکان گاهی دوست ندارند در مورد موضوعی که باعث نگرانی شان شده صحبت کنند. اشکالی ندارد، به کودک خود اجازه دهید از وجود شما در کنار خودش مطمئن باشد و در صورت نیاز با شما صحبت کند. وقتی کودکان دوست ندارند حرف بزنند، ترجیح می دهند والدینشان در کنار شان باشند. حضور والدین در کنار فرزندان می تواند راهی برای مقابله با استرس کودکان باشد. بنابراین بودن در کنار کودک، همراهی و وقت گذاشتن برای او می تواند باعث کاهش استرس وی شود. اگر فرزندتان میلی به حرف زدن ندارد می توانید با هم قدم بزنید، غذا بپزید و فیلم ببینید.
سعی کنید صبور باشید
مطمئنا دیدن فرزند در حالت مضطرب و پر استرس می تواند برای شما سخت باشد. با این حال سعی نکنید با اصرار در مورد  مشکل کودک خود کنجکاوی کنید. در عوض سعی کنید تمرکزتان بر روی کمک به کودک در انجام کار ها و تکالیفش باشد. سعی کنید فرزند خود را طوری تربیت کنید که مهارت های حل مشکل، حفظ آرامش و تبدیل احساسات به کلمات را بلد باشد.
والدین می توانند هر مشکلی در زندگی خود را حل کنند. شما با یاد گرفتن استراتژی های سالم برای مقابله با استرس کودکان می توانید به فرزند خود در مدیریت هر چه بهتر استرسش کمک کنید.

منبع : niniha

[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

20 − 17 =

در خبرنامه مقالات ما عضو شوید

مارا در شبکه های اجتماعی دنبال کنید