خجالتی بودن کودک، فوایدش را هم بدانید

سلامت: اگر کودکتان خجالتی است، لازم نیست تولد بگیرید و تمامی دوستان را دعوت کنید. او را مجبور نکنید به تولد دوستانهر بار که فرزندتان را با فردی جدید آشنا میکنید او پشت شما پنهان میشود؟ وقتی سوالی از او میپرسند سرخ میشود؟ از جواب دادن طفره میرود؟ خجالت معمولا در سن ۵، ۶ و ۷ سالگی به اوج خود میرسد و اگر درمان نشود در آینده میتواند مشکلاتی را برای کودک به وجود آورد. خوشبختانه هیچگاه برای درمان خجالت دیر نیست. این ۰ ۱ راهکار به شما در برطرف کردن خجالت کود کتان یاری میرساند.

خجالت کشیدن کودکان، خیلی هم بد نیست

نگذارید منزوی شود
اگر کودکتان خجالتی است، لازم نیست تولد بگیرید و تمامی دوستان را دعوت کنید. او را مجبور نکنید به تولد دوستانش برود و در جمعی از بچه ها حاضر شود. معمولا کودکان خجالتی ترجیح میدهند فقط با یک نفر بازی کنند. سعی کنید کودکی که به عنوان همبازی برای او انتخاب میکنید کوچک تر از او باشد تا بتواند بر وی تسلط یابد و اعتماد به نفس پیدا کند. در صورتی که گمان میکنید کودک تان بیش از حد خجالتی شده او را پیش یک روانشناس ببرید و مشورت کنید

به او نشان دهید که خجالت خیلی بد نیست
خجالت کشیدن به عنوان یک مکانیسم دفاعی خیلی هم بد نیست. بدون آنکه این موضوع را در نظر کودکان خیلی خوب جلوه دهید، سعی کنید آن را نیز از شکل یک نقص، عیب و گناه نابخشودنی درآورید و به کودک بفهمانید که باید به آنچه هست احترام بگذارد. از تجربیات خود برای او بگویید و اجازه بدهید او کم کم از این حالت روحی فاصله بگیرد.

از او بخواهید برایتان شعر بخواند یا تئاتر بازی کند
در خانه خاله بازی کنید. اجازه بدهید در هیئت یک بازی صحنه های زندگی واقعی تکرار شود. این نوع بازیها اضطراب او را کم کرده و سبب صمیمی شدن او میشود. خواندن شعر یا تئاتر بازی کردن سبب میشود به مرور اعتماد به نفس پیدا کند و هر بار پا را مقداری از حوزه خود فراتر بگذارد.

از زدن برچسب منفی خودداری کنید
از گفتن جملاتی نظیر «او را ببخشید، کمی خجالتی است! » خودداری کنید. بیان چنین جملاتی سبب میشود کودک شما گمان کند دچار مرضی درمان ناپذیر و خجلاتی بودن جزو ذات او است. بیان این جملات حتی توجیهی برای او میشود تا نخواهد تغییر کند و از هر موقعیت اجتماعی که برایش سخت است بگریزد.

نام او را در کلاس های غیر درسی ثبت نام کنید
ورزش هایی مثل جودو و کاراته می تواند به کودکان خجالتی کمک کند با احساس حقارت مبارزه کنند. کلا سهای هنری نیز باعث میشود او احساسات خود را نشان داده و رنجهایش را بیرون بریزد. نکته مهم این است که اگر کودکتان علاقه نشان میدهد نامش را در این کلاسها ثبت نام کنید در غیر این صورت احتمال دارد کودکتان منزوی تر از قبل شود.

حامی خجالت او نباشید
ثبت نام نکردن کودک در کلاس ورزش به این بهانه که او خجالتی است، موضوع را اسفناکتر از آن چیزی میکند که هست. ترس والدین به کودک القا شده و همین امر سبب ترس او و خجالتی تر شدنش می شود. باید اجازه داد کودک با مشکلاتش کنار بیاید و جایگاهی در میان دیگران برای خود باز کند. مراقب نکته ای دیگر نیز باشید. خجالتی بودن نباید ادب را از کودک بگیرد. وقتی جایی میروید با کسی روبه رو م یشوید از او بخواهید سلام کند یا بابت کادویی که دریافت کرده تشکر کند.

برای او ارزش و احترام قائل شوید
در پی هر پیشرفت کوچکی او را تحسین کنید. کودکان خجالتی همیشه فکر میکنند دیگران در مورد آنها بد قضاوت میکنند. پس هر بار کار درستی انجام میدهد او را تشویق کنید. مثلا بگویید «من به تو افتخار می کنم. تو توانستی از ترست فاصله بگیری ،» «چه قدر شجاعی! » و … این امر سبب میشود حس عشق در او جان بگیرد.

از خجالتی بودن او در جمع حرفی نزنید
کودکان خجالتی در برابر حرف های اطرافیان بسیار حساس اند. حرف زدن در مقابل او با مادر دوستش تنها وضعیت را وخیم تر خواهد کرد. کودکان خجالتی بیش از قضاوت های منفی به قضاوت های مثبت محتاج اند.

او را مجبور به برقراری ارتباط کنید
تشویق کردن کودکان خجالتی برای پیوستن به دیگران تنها وضعیت را بدتر می کند. باعث م یشود این حس به کودک منتقل شود که والدین او را نمی فهمند و او بیشتر در خود فرو میرود و منزوی میشود. کنار آمدن با خجالت باید به تدریج و به آرامی صورت پذیرد.

به او کمک کنید احساساتش را بیان کند
کودکان خجالتی از اینکه مورد قضاوت دیگران قرار بگیرند، در هراسند. اضطراب ناشی از این موضوع سبب بروز حس حقارت در آنها میشود. لازم است به طور مرتب به حرف های کودک و چیزهایی که از اطرافیان شنیده گوش کنید. به او اعتماد به نفس بدهید. هر چه شما بیشتر با او صحبت کنید، برقراری ارتباط با دیگران نیز برای او راحت تر خواهد شد.

منبع : niniha

[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهارده − 7 =

در خبرنامه مقالات ما عضو شوید

مارا در شبکه های اجتماعی دنبال کنید