ایجاد استقلال در کودکان، کمکشان کنید

بی قید و شرط به کودک خود عشق بورزید، بدون توجه به اینکه رفتار یا انتخابی درست یا غلط داشته است. مراقب عشق و علاقه ای که تنها در قبال رفتاری خاص به او ابراز می کنید، باشید.

 

استقلال کودکان

تایید کردن کودک و راضی بودن از او را مشروط به این ندانید که دقیقاً طبق پیشنهادات شما یا انتظارات تان عمل کند.

 

– برای فرزندتان الگو باشید، مسئولیت رفتارهایتان را بپذیرید، در تغییر رفتارها، عقاید و نگرش های ناکار آمدتان کوشا باشید.

 

– بیش از اینکه توجه خود را به نتیجۀ عمل معطوف کنید، به فرآیند و روند مسائل توجه نمایید (مثلاً این که یادگیری فرزندتان چگونه صورت می گیرد یا او به چه شکلی روند تصمیم گیری را می آموزد برایتان مهم تر از این باشد که پیامد رفتار و انتخاب او چه خواهد بود).

 

– اهداف بلند مدت تان را به ذهن بسپارید و کیفیت رابطه با فرزندتان را حفظ کنید.

 

– گزینه های انتخابی منطقی و قابل قبول به فرزندتان پیشنهاد کنید (این راهکار برای تشویق کودک به همکاری بدون استفاده از زور و تهدید، بسیار مفید است).

 

– به توانایی فرزندتان در اتخاذ تصمیمات به جا و مناسب ایمان داشته باشید، حتی اگر شواهد زیادی برای اثبات این ادعا وجود نداشته باشد.

 

– کارهایی را از او بخواهید که می دانید از پس انجامشان برخواهد آمد و با افزایش مهارت ها و اعتماد به نفسش در این راستا، شما نیز دامنۀ پیشنهادات خود را به لحاظ تعداد و تنوع افزایش دهید. سعی کنید چند گزینه برای انتخاب پیش پای کودک تان بگذارید. حتی موقعی که می دانید کدام یک از آنها برایش مفیدتر یا مناسب تر هستند..

 

– سعی کنید تعامل تان با کودک، پاداش مدار باشد تا با یادآوری نتایج مثبت و امیدوارکننده ای که در انتظار اوست وی را به ادامه انجام کارش دلگرم کنید.

 

– به علایق و نیازهای فرزندتان احترام بگذارید. به خاطر داشته باشید که نیازها و احساسات او همواره مهم هستند، حتی اگر اکثر مواقع حرف آخر را شما بزنید.

 

– به حلاجی این مطلب بپردازید که چرا به استقلال و ابتکار رسیدن فرزندتان، شما را نگران می کند و باعث می شود احساس خطر کنید. بدون اینکه مزاحم فرآیند رشد و پرورش فرزندتان شوید با تمام توان علت چنین احساساتی را بررسی کنید.

 

– اجازه دهید فرزندان شما با عواقب انتخاب های ضعیف و نادرست خود رو به رو شوند (البته در صورتی که این عواقب تهدیدآمیز و خطرناک نباشند) و از عملکردشان درس بگیرند. شرایطی را به وجود آورید که مسئولیت کارشان را به عهده بگیرند و رفتارهای ناکارآمدشان را تغییر دهند.

منبع : niniha

[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفده − یک =

در خبرنامه مقالات ما عضو شوید

مارا در شبکه های اجتماعی دنبال کنید